Η δική μου επιστολή

  • Οι μαθητές σε ρόλο δημοσιογράφου που εργάζεται σε περιοδικό σχετικά με την υγεία, απαντούν στην επιστολή παιδιού σχετικά με το κάπνισμα και τον συμβουλεύουν πώς να πείσει τους γονείς του να σταματήσουν το κάπνισμα. Οι επιστολές των μαθητών μπορούν να αναρτηθούν στον τοίχο της πλατφόρμας. Επίσης μπορούν σε ολομέλεια να γράψουν μια απαντητική επιστολή με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού.

Επιστολή παιδιού

  • Η Μαρία είναι ένα κοριτσάκι 10 ετών. Έστειλε την παρακάτω επιστολή στο περιοδικό «Ο κόσμος των παιδιών», για να ζητήσει τη συμβουλή της «Υγείας», της δημοσιογράφου που δίνει συμβουλές στους μικρούς αναγνώστες του περιοδικού σε σχέση με την υγεία τους. Η επιστολή της Μαρίας φαίνεται παρακάτω:

Αθήνα, 15-7-2020

Αγαπητή Υγεία,

Σου γράφω γιατί είμαι πολύ στεναχωρημένη και θέλω τη συμβουλή σου. Εχτές ο μπαμπάς μου με μάλωσε πάρα πολύ, αλλά είναι άδικος!

Να τι συνέβη! Στο σχολείο εχτές ήρθε ένας γιατρός και μας έκανε μάθημα για το πόσο κακό είναι το τσιγάρο. Πώπω! Ήταν τρομαχτικό!

Φοβήθηκα πολύ για τον μπαμπά μου! Ξέρεις, Υγεία, ο μπαμπάς μου καπνίζει κάθε μέρα. Αποφάσισα λοιπόν μετά από αυτά που άκουσα ότι κάτι έπρεπε να κάνω.

Γύρισα στο σπίτι και περίμενα τον μπαμπά μου να γυρίσει. Όταν γύρισε και μπήκε για μπάνιο, έψαξα το πακέτο με τα τσιγάρα του, το πήρα, τα έσπασα όλα σε μικρά - μικρά κομματάκια. Τα ξαναέβαλα πίσω στο κουτί τους και έβαλα το κουτί τους στη θέση του.

Όταν ο πατέρας μου πήγε να καπνίσει, είδε ότι τα τσιγάρα ήταν σπασμένα. Ήρθε στο δωμάτιο μου και μου έβαλε τις φωνές. Ύστερα με τιμώρησε. Δε με άφησε να του πω κουβέντα. Εγώ έβαλα τα κλάματα. Είμαι απελπισμένη... Μάλλον αυτό που σκέφτηκα δεν ήταν ο σωστός τρόπος για να του δείξω ότι πρέπει να σταματήσει το τσιγάρο.

 Τι μπορώ να κάνω για να τον κάνω να καταλάβει ότι πρέπει να σταματήσει το τσιγάρο; Σε παρακαλώ απάντησέ μου όσο πιο γρήγορα μπορείς. Δε θέλω ο μπαμπάς μου να πάθει κακό και να είναι θυμωμένος μαζί μου.

Σε ευχαριστώ πολύ

Μαρία


Στη συνέχεια γράψε την επιστολή σου στο κουτί κειμένου παρακάτω ή ανέβασε το αρχείο.